sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Sunnuntaibrunssi

Teen työssäni säännöllistä päivätyötä ja viikonloput olen aina vapaalla. Viikonloppujen kiireettömät aamut ja niihin kuuluva aamiainen ovatkin olleet aina meidän perheelle pientä arjen luksusta. Tämä aamiainen on usein kaikessa kiireettömyydessään venynyt varsin myöhäiseksi ja siksi voisikin paremmin puhua brunssista. Nyt vuorotteluvapaalla ollessani, näitä perheen yhteisiä kiireettömiä aamuja on ollut tavallista enemmän.


Hyvän aamiaisen viisi tärkeintä elementtiä ovat mielestäni: kiireettömyys, hyvä kahvi, raikas tuorepuristettu appelsiinimehu (mielellään itse valmistettu), lämmin tuore leipä ja tuoreet kasvikset. Nämä kasvikset kuten tomaatti ja kurkku haetaan kesäisin suoraan omasta pienestä kasvihuoneesta, mutta näin talvella on tyydyttävä kaupan tarjontaan. Vahvan kahvin keitän yleensä mutteripannulla. Kun naapurissa kulman takana ei valitettavasti ole sitä pientä leipomoa, josta voisi käydä aamuisin kipaisemassa ne tuoreet croissantit, on turvauduttava usein esipaistettuihin tuotteisiin. Joskun kuitenkin kun intoa riittää, teen aamiaisleivät itse. Silloin teen usein kaurarieskaa, joka on erittäin helppo ja nopea valmistaa.


Moka Express-mutteripannu syntyi vuonna 1933. Tätä Alfonso Bialettin luomaa klassikkoa on valmistettu jo yli 80 vuotta vain pienin muutoksin.

 

Kaurarieska


Valmistusaineet:

1 pellillinen

2 dl isoja kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
7 dl vettä
1 rkl hunajaa
1/2 tl oliiviöljyä


Valmistusohje:

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe keskenään ja lisää sitten vesi, hunaja ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia (kiertoilma).


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti